Groen heeft het niet begrepen op de Sp.a. Volgens de Herentalse groenen vindt de partij van de burgemeester de kandidaten op hun lijst belangrijker dan een degelijk beleid.

Het lijkt er sterk op dat Groen de overstap van Erik Vervoort naar de Sp.a moeilijk kan verteren.

"De inzet van de verkiezingen is voor Groen heel eenvoudig : Herentals verdient een beter beleid. De afgelopen 6 jaar is er een soort winterslaap geweest, waarbij de gemeente op automatische piloot werd bestuurd...

De meerderheid heeft nooit een beleid kunnen voeren dat de stad klaar maakt voor de uitdagingen van de 21e eeuw : Er is nauwelijks open ruimte in het stadscentrum, zodat mensen niet weten waar ze hun kinderen moeten leren fietsen of waar je wat kan gaan voetballen met je kind zonder in de auto te moeten stappen… Er werd nauwelijks geïnvesteerd in de vergroening van de stad, noch op het vlak van ruimtegebruik, noch op het vlak van energievoorziening. Dat moet dringend veranderen.

Groen kiest voor een kordate aanpak van enerzijds de verkeersonveiligheid in het centrum, in Noorderwijk en in Morkhoven, en van anderzijds het sluikstorten. Dit is van enorm belang om het vertrouwen van de burgers te herstellen.

Wij gaan voor aantrekkelijke, autovrije winkelstraten (Zandstraat, Bovenrij, Grote Markt) met ruimte voor horeca en middenstand. We hopen een paar randparkings aan de ring te kunnen voorzien die met pendelbusjes de verbinding met het centrum verzorgen (naar Hasselts model).

Ook heel belangrijk is de inrichting van het binnengebied achter het Schaliken en de Karmel tot een mooi open parkgebied met caféterrasjes Het stadspark zou hier aan gekoppeld worden, en er zou grote kuis gehouden worden in het stadspark.

Verder moet het aanbod voor de jeugd uitgebreid worden (wij zouden graag opnieuw een cinema hebben), en een vaste fuiflocatie. De academies moeten een nieuw onderkomen krijgen in een mooie kunstencampus, en wij zouden graag het Fraikinmuseum hierin integreren...

De stationsbuurt moet aangepakt worden, en er moet een nieuw stationsgebouw komen...

Herentals moet zo opnieuw een aantrekkelijke stad worden om te wonen, te winkelen, naar school te gaan of een avondje te gaan stappen.

Wij begrijpen dan ook volkomen dat de Sp.a blij is dat ze over hun kandidaten kunnen praten, of over hun beloftes waar ze elke zes jaar mee komen aanzetten, want ze hebben heel veel schrik dat de verkiezingen over het socialistisch beleid van Jan Peeters van de afgelopen jaren gaan gaan...

Bericht Groen